'COP21 ile her şey bitecek diyemeyiz'

/ Kaynak: AA
'COP21 ile her şey bitecek diyemeyiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

COP21 İklim Zirvesi öncesi uzmanlar iklim değişikliği anlaşması konusunda önemli bir noktaya gelindiği ama daha yapılacak çok şeyin olduğu söylüyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te ay sonu başlayacak COP21 İklim Zirvesi Konferansı öncesi uzmanlar iklim değişikliği anlaşması konusunda önemli bir noktaya gelindiği ama daha yapılacak çok şeyin olduğu görüşünü paylaşıyor.
Dünyanın dört bir yanından 180'den fazla ülkenin katılacağı ve sera gazı emisyonlarıyla ilgili bağlayıcı kararların alınmasının beklendiği COP21 için geri sayım başladı. 
AA muhabirine konuşan New York merkezli sivil toplum örgütü Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi'nden aktivist Han Chen, ülkelerin COP21'e yaklaşımının oldukça olumlu olduğunu, iklim değişikliği konusunda birçok ülkenin emilimi azaltmaya yönelik politikalar belirlediğini söyledi.
“İklim konusunda atılacak adımlar COP21 ile sınırlandırılmamalı"
İklim konusunda atılacak adımların sadece COP21 ile sınırlandırılmaması gerektiğine dikkati çeken Chen, konferansta bağlayıcı sonuçlara varılsa bile kararların uygulanmasının yıllar alabileceğini dile getirerek,  "COP21 ile her şey bitecek diyemeyiz. Evet iklim değişikliği konusunda önemli bir kilometre taşı ama bizim daha uygulanabilir ve karbon salınımını azaltmaya yönelik yasalar çıkaracak hükümetlere ve bu konuyu gündemlerine taşıyacak liderlere ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 
24 Ekim'de Almanya'nın Bonn kentinde COP21'de görüşülecek son taslak metninde karara varıldığını bildiren Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi İdari Sekreteri Christiana Figueres de hükümetlerin bu noktada metnin daha uygulanabilir ve tutarlı olması konusunda çalışmaları gerektiğini ifade etti.
“ABD ve Çin,  iklim değişikliği konusunda işbirliği yapıyor”
İklim değişikliği konusunda hem siyasi hem ekonomik olarak son noktaya gelindiğini savunan Merkezi ABD'de bulunan sivil toplum örgütü Doğayı Koruma'nın Uluslararası Hükümet İlişkileri Müdürü Andrew Deutz ise, "Artık siyaset değişiyor. 140'dan fazla ülke iklim değişikliğinin önüne geçmek için ilgili ulusal politikalara sahip. ABD ve Çin gibi çevreyi en çok kirleten süper güçler bile iklim değişikliği konusunda işbirliği yapıyor" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...