Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Forbes dünyanın en güçlü insanını seçti, işte o isim!

Forbes dünyanın en güçlü insanını seçti, işte o isim!

DÜNYA Haberleri

Amerikan Forbes dergisi, iki yıldır olduğu gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i 'dünyanın en güçlü insanı' ilan etti.

Forbes, Vladimir Putin'i üç yıl üst üste 'dünyanın en güçlü insanı' seçti. Derginin bu kararına neden olarak da, Putin'in 'dünyada istediğini yapabilecek ve bunun hesabını vermek zorunda kalmayacak çok az sayıdaki kişiden biri olduğunu kanıtlamaya devam etmesi' gösterildi. Ülkesindeki ekonomik sorunların Putin'i 'biraz bile incitmediğini' belirten dergi, Putin'in ülkesindeki destek oranının haziranda yüzde 89'e çıktığını hatırlattı.


'ABD VE NATO'NUN ZAYIF GÖRÜNMESİNE NEDEN OLDU'
Dergide, ''Ekimde de Putin Suriye'deki IŞİD militanlarını bombalayarak ve (Suriye) Devlet Başkanı Beşar Esad'la yüz yüze görüşerek ABD ve NATO'nun zayıf görünmesine neden oldu ve Rusya'nın ülke dışındaki etkisini yeniden güçlendirdi'" ifadelerine yer verildi.


MERKEL İKİNCİ, OBAMA ÜÇÜNCÜ
75 kişilik listede, ikinci sırada Almanya Başbakanı Angela Merkel, üçüncü sırada ise ABD Başkanı Barack Obama var.
Listede yer alan diğer isimler arasında Papa Francis (4. sırada) Çin Devlet Başkanı Şi Cinping (5. sırada), Microsoft'un kurucusu Bill Gates (6. Sırada), Suudi arabistan Kralı  Salman bin Abdulaziz El Suud (14. sırada), İran'ın dini lideri Ali Hamaney (18. sırada), Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg (19. sırada), Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un (46. sırada) ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi (49. sırada) bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...