Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunus'ta siyasi kriz işaretleri

/ Kaynak: AA
Tunus'ta siyasi kriz işaretleri

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus'ta hükümetin büyük ortağı Nida Tunus Partisi'nde (NTP) bir süredir yaşanan iç çekişmeler ülkede hükümetin varlığını tehlikeye sokuyor.

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin oğlu Hafız Kaid es-Sibsi'nin Nida Tunus Partisi'nde (NTP) temsil ettiği grup ile partinin genel sekreteri Muhsin Marzuk'un temsil ettiği kanat arasında partiye hakim olma hedefiyle yaşanan çekişme ülkeyi hükümet krizine sürüklüyor.
Kurulduğu günden (2012) bu yana genel kongresini yapmamış olan NTP'nde Genel Sekreter Marzuk sol kanadı temsil ederken, Genel Başkan Yardımcısı Sibsi ise ülkedeki geleneksel "Düsturcular" kanadını temsil ediyor. 
Geçtiğimiz pazar günü Marzuk'a bağlı Yürütme Komitesi Hammamat kentinde düzenlediği toplantıda çıkan arbede sonucu toplantı iptal edilmiş ve kargaşanın sorumlusu olarak Kurucu Heyet'i elinde tutan Sibsi ve ekibi suçlanmıştı. 
Toplam 217 milletvekili bulunan Tunus Parlamentosu'nda koalisyon hükümeti çalışmalarını Nida Tunus Partisi'nin 86, Nahda Partisi'nin 69, Hür Birlik Partisi'nin 16 ve Afak Tunus Partisi'nin 8 milletvekili desteğiyle yürütüyor. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...