Bulgaristan Hükümeti geri adım attı

/ Kaynak: AA
Bulgaristan Hükümeti geri adım attı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bulgaristan Hükümeti, güvenlik sektöründeki mevcut çalışanların emeklilik tazminatının düşürülmesinden vazgeçti.

Bulgaristan Hükümeti, uygulamaya çalıştığı "kemer sıkma" politikası doğrultusunda güvenlik sektöründe mevcut çalışanların emeklilik tazminatlarında indirime gidilmesi kararından vazgeçti.
Polisler dün akşam Maliye Bakanlığı binasını kuşatarak Sofya'da ve ülkenin bir çok yerinde trafiğe engel olmuştu.
Ülkedeki gerginliğin artması nedeniyle bugün Başbakan Boyko Borisov ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova güvenlik sektörü sendikalar temsilcileriyle bir araya gelerek soruna çare bulmaya çalıştı. Toplantıdan sonra hükümet, bütçede tasarruf öngören kararı konusunda geri adım attı. Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada, tazminat bedelinin 20 aydan 10 aya indirileceği, ancak bu uygulamanın sadece bundan sonra sektörde işe alınacak personel için geçerli olacağı duyuruldu.
İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Georgi Kostov, ülkede genelinde yasa dışı yoldan trafiği engelleyen protestocu polislere ceza uygulanacağını duyurdu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...