Fransa ve Kazakistan işbirliği yapacak

/ Kaynak: İHA
Fransa ve Kazakistan işbirliği yapacak

DÜNYA Haberleri  / İHA

Paris'te bulunan Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev ile Hollande arasında ticari ve kültürel ağırlıklı işbirliği anlaşması imzalandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande arasında ticari ve kültürel ağırlıklı işbirliği anlaşması imzalandı.Fransa'yla ikili ilişkiler çerçevesinde iki ülke arasında ticari ve kültürel ağırlıklı işbirliği için Paris'te bulunan Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev ve beraberindeki heyet, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Elysee Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.


Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev ve beraberindeki heyet onuruna Cumhurbaşkanı Hollande Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'de akşam yemeği verdi. Kazakistan ve Fransa devlet başkanlarının yanı sıra iki ülkenin dışişleri bakanları ile ticaret bakanları da akşam yemeğine katıldı. Kazakistan ile Fransa arasında uzun süredir devam eden görüşmeler çerçevesinde, Kazakistan'ın 16 sayfalık çeşitli işbirliğini içeren ikili bir anlaşmaya imza koydukları öğrenildi.


Fransa'daki temaslarını 6 Kasım 2015 Cuma günü tamamlayacak olan Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev ülkesine dönecek.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...