Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fas Kralı binlerce mahkumu affetti

Fas Kralı binlerce mahkumu affetti

DÜNYA Haberleri

Fas Kralı 6. Muhammed aralarında terör suçlularının da bulunduğu 4 bin 215 mahkumu affetti.

Fas Kralı 6. Muhammed'in, "Yeşil Yürüyüş" diye adlandırılan "Batı Sahra'nın" İspanya işgalinden kurtuluşunun 40'ıncı kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla aralarında terör suçlularının da bulunduğu 4 bin 215 mahkumu affettiği bildirildi.
Fas Adalet ve Özgürlükler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral 6. Muhammed'in Yeşil Yürüyüş'ün 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla hapishanelerde bulunan mahkumlardan 4 bin 215'ini "istisnai" olarak affettiği belirtildi.
Açıklamada, 69'u insani durumdan olmak üzere 3 bin 576 mahkumun hapis cezasının tamamının affedildiği, bunların arasında 37 kişinin terör suçlusu olduğu, 639 kişinin ise hapis cezasının süresinin düşürüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, terör suçlarından mahkum 37 kişinin affının, 2005 yılından beri değişik tarafların bunların affedilmesi yönünde sürekli ricada bulunması üzerine bu özel günde gerçekleştiği aktarıldı.
Fas, Yeşil Yürüyüş'ü, Batı Sahra'nın İspanya işgalinden kurtuluşunun resmi tarihi olarak kabul ediyor.
Fas Kralı 2. Hasan'ın çağrısı üzerine 6 Kasım 1975'te 350 bin Faslı Batı Sahra'nın İspanya işgalinden kurtarılması için ülkenin güneyine barışçıl yürüyüş düzenledi. Yürüyüşten 8 gün sonra 14 Kasım'da Fas ile İspanya arasında anlaşma imzalandı. Anlaşmanın ardından İspanya güçlerinin çekilmesiyle birlikte Batı Sahra Fas'ın egemenliğine geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...