Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal medyadan teröre övgüye 1,5 yıl hapis

/ Kaynak: AA
Sosyal medyadan teröre övgüye 1,5 yıl hapis

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya'da sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığı ile terörizmi yücelten ve Başbakan'ı tehdit eden kişiye 1,5 yıl hapis cezası verildi.

İspanya'da sosyal medya üzerinden yapılan terör övgülerine veya tehdit içerikli mesajlara karşı yasal işlem yapılıyor. Ulusal Mahkeme, Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve AB terör örgütleri listesinde yer alan ETA'yı yücelten mesajları 2013-2014 yıllarında twitter'da yayınlayan ve Başbakan Mariano Rajoy'a saldırı yapılmasını isteyen Benat Lasa adlı kişiye 1,5 yıl hapis cezası verdi.
Lasa'nın mesajlarında ETA'nın yaptığı saldırıları ve örgüt üyelerini övdüğü belirtilirken, Başbakan Rajoy ile 1997 yılında ETA'nın öldürdüğü Miguel Angel Blanco arasında benzerlik kuran ifadeler kullandığı kaydedildi. Duruşmada suçlamaları kabul eden Lasa, daha büyük ceza almaktan kurtuldu ancak 7 ay kamu işlerinde çalışmaktan men edildi.
İspanya'da twitter'de yayınlanan mesajlarla ilgili ilk kez 2014 Şubat ayında ceza verilirken, GRAPO olarak tanınan "1 Ekim Anti Faşist Direniş Grubu" adlı terör örgütünü yücelten mesajlar yayınlayan bir kişi 1 yıl hapis cezası almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...