ABD'de tarım dışı istihdam 271 binle beklentiyi aştı

/ Kaynak: AA
ABD'de tarım dışı istihdam 271 binle beklentiyi aştı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de tarım dışı istihdam ekimde 271 binle beklentiyi aşarken, işsizlik oranı beklentiler paralelinde yüzde 5'e geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, tarım dışı sektörler ekim ayında 271 bin kişiye daha iş imkanı sağladı. Bu sonuçla, yılın en yüksek artışını kaydeden veriye ilişkin piyasa beklentisi 182 bin olarak belirlenmişti. Beklentilerin çok üstünde açıklanan tarım dışı istihdam verisinde, sağlık, ticari hizmetler, perakende ve inşaat sektörlerindeki güçlü işe alım önemli rol oynadı. 
Analistler, beklentileri aşan istihdam verilerinin, faiz artışına hazırlanan Fed'in elini güçlendirdiği ve aralık toplantısını daha kritik hale getirdiği yorumunda bulunuyor.
- Piyasalar pozitif verileri fiyatlıyor
Bu arada, dolar istihdam verilerinin aralıkta faiz artışı beklentisini artırmasının ardından değer kazanırken, Avro/dolar paritesi 1,0857'den 1,0709'a geriledi. 
Dolar/TL paritesi ise 2,8785'ten 2,9191 seviyesine yükseldi. Altının onsu, 1,108 dolardan 1.091 dolara gerilerken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise yüzde 2,30'den yüzde 2,34'e çıktı.  


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...