'Sisi'nin İngiltere'de ağırlanması skandal'

/ Kaynak: AA
'Sisi'nin İngiltere'de ağırlanması skandal'

DÜNYA Haberleri  / AA

İnsan Hakları İzleme Örgütü, darbeci Sisi'nin İngiltere'de ağırlanmasını 'skandal' olarak değerlendirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Sarah Leah Whitson, Sisi'nin Londra'da resmi temaslarda bulunmasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Sisi'nin Lahey'de uluslararası adaletin karşısına çıkarılması gerekirken Avrupa'da resmi ziyaretlerde bulunmasını eleştiren Whitson, "Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne çıkartılıp yargılanacağı yerde parlamento binasında ve Başbakan David Cameron tarafından ağırlanıyor. Bu bir skandaldır" dedi.
Whitson, Sisi'nin Mısır halkına yaptığı eziyetlere rağmen İngiltere'nin buna tepki göstermemesini de eleştirdi. Whitson, "Mısır halkı, İngiltere hükümetinin bu tavrını asla unutmayacaktır" diye konuştu.
Sisi ve Cameron arasındaki diplomatik görüşmenin Mısır halkının hafızalarına kazınacağını belirten Whitson, "Herkes şunu çok net şekilde görmektedir ki İngiltere, kendi değerleri ve prensipleri yerine satacağı silahlara odaklanmış durumda" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...