Nuceyfi, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

/ Kaynak: AA
Nuceyfi, IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Iraklı Sünni lider Nuceyfi, Barzani ile Musul'u kurtarma operasyonu, Irak'taki siyasi gelişmeler ve Türkiye'deki seçim sonuçlarını ele aldı.

Irak'ta (Sünni) Muttehidun Bloku lideri Usame el-Nuceyfi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Erbil'de bir araya gelerek, Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması operasyonu hazırlıklarını ele aldı.
Nuceyfi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, "Nuceyfi ve Barzani görüşmesinde, Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılmasında Sünni güçlerden oluşan Haşdi Vatani ile Peşmerge arasındaki işbirliği ve dayanışmanın önemine" değinildi.
- Türkiye'deki seçimlerin yansımaları
Açıklamada, Nuceyfi ve Barzani'nin Türkiye'de 1 Kasım tarihinde gerçekleşen genel seçim sonuçlarını memnuniyetle karşıladıkları ifade edilerek, bu sonuçların Türkiye ve bölgeye yönelik olumlu yansımalarını değerlendirdikleri aktarıldı. Öte yandan Nuceyfi, Barzani'nin Irak ve bölge siyasetindeki önemli rolünün olduğunu belirterek, Barzani'ye desteğini açıkladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...