Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak Başbakanı İbadi'nin Necef ziyaretinin yankıları

/ Kaynak: AA
Irak Başbakanı İbadi'nin Necef ziyaretinin yankıları

DÜNYA Haberleri  / AA

Başbakan İbadi'nin Necef'teki dini merciler ve Sadr Hareketi lideriyle görüşmesinin ardında "Maliki'ye karşı destek arayışlarının" yattığı belirtiliyor.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Necef'e giderek oradaki Şii merciler ve Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr ile görüşmesi, "Necef'in kendisine yönelik desteğinin devam ettiği" mesajını vermek ve "Eski Başbakan Nuri el-Maliki'ye karşı destek arayışları" şeklinde yorumlandı.
İbadi, dün sürpriz bir şekilde Iraklı Şiilerin merkezi sayılan Necef'e giderek, Sadr ve dini merciler Muhammed Sadi Hekim, Muammed İshak Feyyad, Beşir Necefi ve Muhammed Yakubi ile bir araya geldi. Necef temasları sırasında Başbakan İbadi, ülkenin en büyük Şii otoritesi Ayetullahuzma Ali Sistani ile açıklanmayan nedenlerden ötürü görüşemedi.
İbadi'nin Sistani ile görüşememesine de değinen Beyati, "Büyük merci Sistani, siyasileri kabulü konusundaki programları kendisi belirliyor. Başka özel bir programı olduğu için İbadi'yi kabul etmedi. İbadi'nin Sistani ofisiyle sürekli irtibatta olan kanalları mevcut" diye konuştu.
- "Maliki'ye karşı destek alma çabası"
İbadi'nin Necef ziyaretini değerlendiren Iraklı siyasi analist İhsan Şammari ise "İbadi'nin bu ziyareti, son günlerde Maliki grubu tarafından başbakanlık koltuğundan edilme çabalarını durdurmak için Şii mercilerden destek almaya yönelikti" görüşünü dile getirdi.
Şammari, İbadi'nin görevine devam etmesi veya görevden alınmasına karar verecek tek mercinin Sistani olduğunu savundu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...