Abbas, darbeci Sisi ile görüştü

/ Kaynak: AA
Abbas, darbeci Sisi ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Devlet Başkanı Abbas, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Mısır'da darbe lideri Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'ı ziyaret eden Abbas, meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle görevinden uzaklaştıran eli kanlı Sisi ile başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda bir araya geldi.
İsrail'in Filistinlilere yönelik artan ihlallerinin ele alındığı görüşmede, ikilinin "İşgal altındaki topraklarda daha fazla tıkanmaya yol açacak eylemlere ve Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerine son verilmesi, Filistin halkına gerekeli korumanın sağlanması, İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için uygun bir atmosferin oluşturulması, Filistin halkının acılarını hafifletecek ve gereken desteği sağlayacak tüm önlemlerin alınması" konusunda hemfikir olduğu belirtildi. 
Mısır-Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın daimi olarak açılabilmesinin yollarının da ele alındığı görüşmede, Sisi'nin "Filistin yönetiminin (Batı Şeria'daki Filistin hükümeti) Gazze'ye dönmesi ve sınır kapılarının denetimini devralması, Refah Sınır Kapısı'nın muntazam bir şekilde açılması için olumlu sonuçlar doğuracak" ifadesini kullandığı aktarıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...