'Esed'in gitmesi sadece ahlaki değil pratik açıdan da bir zorunluluk'

/ Kaynak: AA
'Esed'in gitmesi sadece ahlaki değil pratik açıdan da bir zorunluluk'

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, 'Elinde bu kadar insanın kanı olan Esed'in gitmesi sadece ahlaki değil pratik açıdan da bir zorunluluk' dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Suriye'deki iç savaşın sorumlusu Beşar Esed'in, geçiş sürecinin bir noktasında görevden ayrılacağını temin etmeden etkili bir ateşkesin sağlanamayacağını söyledi.
Hammond, BM Güvenlik Konseyi'nde Somali'deki gelişmelere ilişkin düzenlenen toplantıya İngiltere adına başkanlık etti.
Philip Hammond, gazetecilerin DAEŞ'le mücadele ve Suriye müzakerelerine ilişkin sorularını da cevapladı.
DAEŞ'e karşı operasyonlara devam edeceklerini vurgulayan Hammond, Irak'ta hava operasyonlarının yanı sıra peşmergeye silah ve eğitim desteği sağladıklarını hatırlatarak, buna diğer birçok ülkeyle beraber devam edeceklerini kaydetti.
ABD ve İngiltere'nin başını çektiği ülkelerin Esed'in gitmesinden yana olduğunu anımsatan Hammond, "Elinde bu kadar insanın kanı olan Esed'in gitmesi, sadece ahlaki değil pratik açıdan da bir zorunluluk. İç savaşın sorumlusu Esed'in geçiş sürecinin bir noktasında gideceğini kabul etmeden muhaliflerin müzakere masasına gelmesini ve etkili bir ateşkesin sağlanmasını beklemek bizce inandırıcı değil" diye konuştu.
Rus uçağının Mısır'da düşmesine ilişkin de Hammond, paylaşabileceklerini tüm bilgileri ilgili ülkelere bildirdiklerini ancak bazı hassas istihbarat raporlarını "doğası gereği" kendilerinde tutmaları gerektiğini söyledi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...