Irkçı PEGIDA, Dresden'de toplandı

/ Kaynak: AA
Irkçı PEGIDA, Dresden'de toplandı

DÜNYA Haberleri  / AA

İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi üyeleri, Almanya'nın Dresden kentinde Yahudi soykırımının başladığı gecenin 77'nci yıl dönümünde gösteri yaptı.

Almanya'nın Dresden kentinde İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA (Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar), Nazilerin Yahudi soykırımını başlattığı gecenin 77'nci yıl dönümünde gösteri düzenledi. 
"Pogrom Gecesi" olarak adlandırılan soykırımın başladığı 9 Kasım 1938 gecesinin yıl dönümünde, kentin Tiyatro Meydanı'nda toplanan İslam ve göçmen karşıtı göstericiler, PEGIDA'nın kurucusu Lutz Bachmann'ın konuşması sonrasında, Postplatz ve Altmarkt meydanları üzerinden yürüdü.
Bachmann'nın, gecenin "Pogron Gecesi" olduğunu hatırlatması ve uyarıda bulunması üzerine göstericiler, yürüyüş boyunca slogan atmadı. 
PEGIDA'nın önde gelenlerinden Tatjana Festerlin, yaptığı konuşmada, "Almanların Nazilerin 12 yıllık yönetiminden kaynaklanan suçluluk kompleksini resmi olarak sonlandırması" gerektiğini savundu.
Yürüyüş sonrası geri döndükleri Tiyatro Meydanı'nda Alman milli marşını söyleyen göstericiler, olaysız dağıldı.
Bu gösteri, ırkçı PEGIDA'nın faaliyet geçmesinden bu yana 37. gösterisi oldu. 
Öte yandan, Dresden kentindeki PEGIDA karşıtı "nefrete karşı sevgi" grubunun düzenlediği gösteriye de yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...