NSU davasında sanık avukatları çekilmek istedi

/ Kaynak: AA
NSU davasında sanık avukatları çekilmek istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

NSU davasında baş sanık Beate Zschaepe'nin üç avukatı dava sürecinden çekilmek istediklerini beyan etti.

Almanya'nın Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde görülen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında, baş sanık Beate Zschaepe'nin üç avukatı dava sürecinden çekilmek istediklerini beyan etti.
Avukatlar Wolfgang Heer, Anja Sturm ve Wolfgang Stahl'ın çekilme nedeni olarak, dört yıldır devam eden dava sürecinde sessizliğini koruyan Zschaepe'nin çarşamba günkü duruşmada ifade verecek olması gösterildi.
Beyan dilekçesini yüksek eyalet mahkemesine veren Heer açıklamasında, "artık kendileri için savunma yapma durumunun kalmadığını" belirterek, "Zschaepe, şu anda kanunlara uygun olmayan bir şekilde müdafaa ediliyor" değerlendirmesinde bulundu.
Eski avukatlar Heer, Sturm ve Stahl'in Zschaepe'nin ifadesinin, yeni avukatı Mathias Grasel tarafından çarşamba günü mahkeme heyetine okunacağını medyadan öğrendikleri belirtildi. Grasel ile eski avukatlar arasında uzun zamandır anlaşmazlık olduğu ifade ediliyor.  

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...