Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'taki Sadr Hareketi 'milis gücünün' faaliyetlerini dondurdu

/ Kaynak: AA
Irak'taki Sadr Hareketi 'milis gücünün' faaliyetlerini dondurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, 'Seraya es-Selam' milis gücünün Diyala'daki askeri faaliyetlerini dondurdu.

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Şii din adamı Mukteda es-Sadr'ın, mensuplarından "adam kaçırma ve insanlık dışı eylemlere" adı karışanlar olduğu gerekçesiyle "Seraya es-Selam" (Barış Tugayları) milis gücünün Diyala vilayetindeki askeri faaliyetini dondurduğu bildirildi.
Sadr'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Diyala vilayetinde bu unvana (milis gücü) zarar veren bazı gizemli kişilerin akıl, insanlık ve şeriat açısından kabul görmeyen insan kaçırma ve gasp girişimlerinden dolayı Seraya es-Selam'ın faaliyetini donduruyorum" denildi.
Askeri faaliyetlerin dondurulması yönündeki kararın, derhal uygulanması talimatını veren Sadr, suça karışanlar ile bunlara yardım ve yataklık edenlerin isimlerinin 15 gün içinde ilan edilmesini istedi.
Mukteda Sadr, daha önce de Irak'ın Samarra, Diyala ve diğer bölgelerinde "Seraya Selam" milis gücünün askeri faaliyetlerini dondurma kararı almıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...