Rusya'dan Suriye için 'barış planı'

/ Kaynak: AA
Rusya'dan Suriye için 'barış planı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya, BM'ye gönderdiği belgede Suriye'de 5 yıldır devam eden iç savaşın sona ermesi için 18 ay içinde yeni bir anayasa hazırlanmasını önerdi.

Rusya, Suriye'de yaklaşık 5 yıldır devam eden iç savaşın sona ermesi için 18 ay içinde yeni bir anayasa hazırlanması, anayasanın referanduma sunulmasının ardından da erken devlet başkanlığı seçimine gidilmesi çağrısında bulundu. 
Rusya'nın Birleşmiş Milletler'e (BM) sunduğu ve Associated Press'in (AP) ele geçirdiği belgede Beşşar Esed'in adı anılmadan "Suriye devlet başkanı, anayasa komisyonuna başkanlık etmemeli" ifadesi kullanıldı.  
Belgede BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'ya Haziran 2012'de Cenevre'de varılan mutabakat temelinde Suriye hükümeti ve "muhalif grupların temsilcilerin oluşan bir heyet" arasında siyasi süreci başlatma çağrısı yapıldı.
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Vladimir Safronkov, belgenin sızdırılmasından üzüntü duyduklarını kaydederek "Bu, bizim vizyonumuz, bizim önerimiz. Tabii ki diğer tarafın da önerilerine açığız. Bu, sadece siyasi sürecin başlatılması, tarafların bir araya getirilmesi için Rusya'nın yaptığı bir katkı" dedi. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...