Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır hapishanelerinde ölüm vakaları 330'u aştı

/ Kaynak: AA
Mısır hapishanelerinde ölüm vakaları 330'u aştı

DÜNYA Haberleri  / AA

İnsan Hakları Takip Örgütü İcra Müdürü Eşref, 'Askeri darbenin ardından hapishanelerde yaşanan ölüm vakaları 330'u aştı' dedi.

AA muhabirine konuşan İnsan Hakları Takip Örgütü (Human Rights Monitor HRM) İcra Müdürü Selma Eşref, "Askeri darbenin ardından hapishanelerde yaşanan ölüm vakaları 330'u aştı. Bunların 10'u ise ekim ayında gerçekleşti. Ölüm vakalarında ciddi bir artış var ve hepsini tespit etmemiz mümkün değil" dedi.
Konuya ilişkin tespit edilen bazı bilgileri paylaşan Eşref, "Ölümlerin çoğu işkence, tıbbi ihmal veya doğrudan hayata kast şeklinde vuku buldu. Bu kişilerin çoğu siyasi mahkumdu" diye konuştu.
- Siyasi mahkumlara sistematik işkence
Eşref, "Siyasi mahkumlara hayatları sonlanana kadar sistematik işkence yapılıyor. Elektrik verme, kollardan asılma, yemekten mahrum bırakma, dil ve bazı hayati organları kesme, hücre cezası gibi  bazı işkence yöntemleriyle hayatını kaybetmiş vakalar tespit ettik" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...