Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Batı Şeria'da 88 Filistinli yaralandı

/ Kaynak: AA
Batı Şeria'da 88 Filistinli yaralandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda 88 Filistinli yaralandı.

Batı Şeria'nın Ramallah, El-Bira, Beytullahim kentleri ve El-Halil yakınlarındaki El-Fevvar Mülteci Kampı girişi başta olmak üzere birçok bölgede İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı. İsrail askerlerinin, gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullandığı olaylarda, gençler de taş atarak karşılık verdi.
Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde çıkan çatışmalarda İsrail askerlerinin gerçek mermi kullanması nedeniyle 9, plastik mermiden 68, düşme sonucu da 11 Filistinli yaralandı.
İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gaz nedeniyle 53 kişinin boğulma tehlikesi yaşadığı belirtilen açıklamada, Ramallah ile el-Bira kentleri girişinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yaşanan arbede de gerçek mermiyle göğsünden yaralanan bir Filistinlinin sağlık durumunun kritik olduğu ifade edildi.
Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ı anma etkinlikleri çerçevesinde, Fetih hareketi, "öfke günü" adıyla gösteri düzenlenmesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Arafat'ın 11'inci ölüm yılı münasebetiyle Gazze'de de anma etkinlikleri düzenlenmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...