Peşmerge ile Haşdi Şabi güçleri 'yanlış anlama' sonucu çatıştı: 3 ölü

/ Kaynak: AA
Peşmerge ile Haşdi Şabi güçleri 'yanlış anlama' sonucu çatıştı: 3 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Peşmerge ile Haşdi Şabi güçleri arasında 'yanlış anlaşılma' sonucu çıkan çatışmada 3 kişi öldü, bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Salahaddin'in Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge ile Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri arasında "yanlış anlaşılma" sonucu çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, bölgede ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.
Tuzhurmatu İlçe Meclisi Başkan Yardımcısı Ali Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yanlış anlaşılma sonucu" Peşmerge ile Haşdi Şabi arasında çıkan çatışmada 3 Haşdi Şabi milisinin öldüğünü söyledi.
İki taraf arasında yaşanan çatışmaya dair Hüseyni, ''Bölgede güvenliği sağlayan Bedir Tugaylarına ait Haşdi Şabi milislerinin üç araçlık konvoyu Peşmerge'ye ait kontrol noktasından hızlı geçti. Bunun üzerine iki taraf arasında çatışma çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada 3 Haşdi Şabi üyesi öldü 1 kişi de ağır yaralandı" dedi.
Çatışmada yaralananların Tuzhurmatu Devlet Hastanesi'ne getirilmesi esnasında da gerginlik yaşandığını ve bu nedenle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ifade eden Hüseyni, "Halkın güvenliğini ve çatışmaların sona ermesini amaçlayan sokağa çıkma yasağının ne kadar süreceği belli değil" şeklinde konuştu. 
Salahaddin vilayetinin kuzeydoğusundaki Tuzhurmatu ilçesinin güvenliği koordineli olarak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmerge ile Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri tarafından sağlanıyor. 
''Yanlış hareketler krizi daha büyütür"
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, Selahaddin Vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Haşdi Şabi'ye bağlı Türkmen güçlerle Peşmerge arasında silahlı çatışmaların yaşandığını belirterek, "Türkmen Cephesi olarak herkesi sağduyuya davet ediyoruz" dedi. 
Tuzhurmatu'da uzun süredir gerginliğin yaşandığını dile getiren Salihi, "Haşdi Şabi Topluluğuna bağlı Türkmen güçleri yoldan geçerken Peşmergeler tarafından açılan ateş sonucu 3 Türkmen şehit oldu. Türkmen Cephesi olarak bu gibi olayların bir gün yaşanabileceğini biliyorduk. Orada (Tuzhurmatu) idarede bir yanlışlık vardır. Yanlış hareketler krizi daha büyütür" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...