Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyrut'taki patlamayı DAEŞ üstlendi

Beyrut'taki patlamayı DAEŞ üstlendi

DÜNYA Haberleri

Beyrut'ta meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı DAEŞ üstlendi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen çifte intihar saldırısında en az 41 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi ise yaralandı. DAEŞ'in sosyal medya kanadı Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta akşam saatlerinde gerçekleşen patlamayı üstlendiğini açıkladı.
Lübnan resmi haber ajansına göre iki intihar bombacısı Şii'lerin yoğunlukla yaşadığı bölgede bir alışveriş merkezinin önünde kendisini 5 dakika ara ile patlattı. Saldırganların arasında yaklaşık 150 metrelik bir mesafe olduğu bildirildi.


IŞİD'in üstlendiği patlama Hizbullah'ın yoğunlukla faaliyet gösterdiği bölgede gerçekleşti. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.


PATLAMALAR, İNTİHAR SALDIRISI


Bu arada Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, patlamaların iki intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. İkinci patlama noktasında, intihar eylemini gerçekleştiremeyen üçüncü bir intihar eylemcisinin ölü olarak bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, ilk patlamanın saat 18.00 civarında Dahiye'deki Burc El Baracne bölgesinde yer alan Ayn El Sikke mahallesinde gerçekleştiği, kısa süre sonra ise ikinci saldırganın, ilk saldırı noktası yakınlarında üzerindeki bombayı patlattığı ifade edildi. Patlamaların şiddetiyle cadde üzerindeki ev ve iş yerlerinde büyük çapta hasar meydana geldiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...