Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus savaş uçakları Halep'e bomba yağdırıyor

/ Kaynak: AA
Rus savaş uçakları Halep'e bomba yağdırıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Halep'in güneyindeki el-Hadır beldesinde Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle rejim güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Suriye'nin Halep kentine bağlı el-Hadır beldesinde Rus savaş uçaklarının desteğiyle operasyon düzenleyen Esed güçleri ile muhalifler arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 40 rejim askerinin öldüğü, 5 tankın imha edildiği bildirildi.
AA muhabirinin Halep'te yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esed güçleri Rus savaş uçaklarının desteğiyle, Halep'in güneyindeki el-Hadır beldesi ve çevresine ağır silahlarla saldırdı düzenledi.
Söz konusu belde ve çevresinde muhaliflerle rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına değinen kaynaklar, Rus uçaklarının havadan Esed rejimine bağlı güçlere destek verdiğini aktardı. Muhaliflerin 40 rejim askerini öldürdüğü, çok sayıda askeri araç ile 5 tankı imha ettiği de belirtildi.
Bu arada, bölgedeki yerel medya aktivistleri, rejimin ağır silahlarla saldırdığı el-Hadır beldesinin bir kısmında kontrolü sağladığını, muhaliflerin ise kısa sürede tekrar rejimin kontrolünden söz konusu bölgeyi geri aldıklarını kaydetti.
Belde ve çevresinde çatışmaların devam ettiğine işaret eden aktivistler, muhaliflerin, içinde yabancı uyruklu milislerin de bulunduğu çok sayıda rejim askerini esir aldığını ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...