Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den açıklama: 'O isim öldürüldü'

ABD'den açıklama: 'O isim öldürüldü'

DÜNYA Haberleri

ABD'nin IŞİD operasyonu sözcüsü Albay Warren, 'IŞİD'in celladı' olarak bilinen ismin öldürüldüğüne ilişkin 'makul gerekçeleri' olduğunu açıkladı.

ABD'nin IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun sözcüsü Albay Steve Warren, dün gece 3 adet insansız hava aracı (Drone) ile hedef alınan ve kamuoyunda 'IŞİD'in celladı' olarak bilinen ismin öldürüldüğüne ilişkin 'makul gerekçeleri' olduğunu açıkladı.


Warren, Bağdat'tan sinevizyon aracılığıyla katıldığı Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında IŞİD'in celladı olarak bilinen Kuveyt doğumlu İngiliz vatandaşı Muhammed Emwazi'nin, Rakka'da kaldığı binadan çıkıp bir araca bindikten sonra hedef alındığını belirtti.

Warren, üç dronedan ikisinin füzelerini ateşleyerek hedefi vurduğunu söyledi. Warren, Muhammed Enwazi'nin yanında başka bir kişinin de bulunduğunu belirtti.
 
Emwazi, ilk kez geçen yıl ağustos ayında Amerikalı gazeteci James Foley'in' infaz edildiği videoda görülmüş ve İngiliz aksanıyla dikkat çekmişti.  

Emwazi, daha sonra bir başka Amerikalı gazeteci Steven Sotloff, İngiliz insani yardım görevlisi David Haines, İngiliz taksi şoförü Alan Henning ve Amerikalı insanı yardım görevlisi ABDül-Rahman Kassığ'ın infaz videolarında görülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...