Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paris'te bugün hayat duracak

Paris'te bugün hayat duracak

DÜNYA Haberleri

Paris'i sarsan kanlı terör saldırılarının ardından başkent belediyesi kent ile ilgili bir dizi önemli karar aldı.

Savcılık kaynaklarına göre ilk belirlemelere göre 120'den fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan eş zamanlı terör saldırlarının ardından belediye, başkentteki okulların dışında müze, kütüphane, yüzme havuzu, spor salonları ve halk pazarlarının açılmamasını kararlaştırdı.
Fransa'daki yerel ve bölgesel gazeteler, bugünkü manşetlerini terörist saldırıya ayırırken, "Paris savaşta" başlığını ön plana çıkardılar.
Sol eğilimli Liberation "Paris'te katliam" başlığı ile çıkarken, sağ eğilimli Le Figaro, "Paris'in ortasında savaş" başlığını tercih etti.
Le Parisen gazetesi ise başkenti kana bulayan terörist saldırı ile "Paris'te korku dolu gece" yaşandığını yazdı.
Bu arada ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi Lideri Nicolas Sarkozy yaptığı açıklama ile hükümetin, olağanüstü hal ve sınırların kapatılması uygulamasına tam destek verdiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün Elysee Sarayı'nda Savunma Konseyi'ni toplayacak.
Paris'i kana bulayan terör saldırılarda en fazla kayıp ilk belirlemelere göre 100'e yakın kişinin öldüğü Bataclan konser salonunda yaşandı. Polis, konser salonu içindekileri rehin alan üç teröristi operasyon düzenleyerek ölü geçirdi.
Stade de France bölgesinde ise Fransa-Almanya futbol maçı oynandığı sırada iki terörist, üstlerindeki bombaları patlatarak can verirken, saldırılarda en az 5 kişinin öldüğü bildirildi.
10. bölgedeki Bichat sokağındaki saldırıda, en az 18, 11. bölgedeki Charonne sokağındaki saldırıda ise yine en az 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Saldırılarda hayatını kaybedenler ile yaralıların sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...