'Sincar operasyonunda PKK'nın hiçbir katkısı yoktur'

/ Kaynak: AA
'Sincar operasyonunda PKK'nın hiçbir katkısı yoktur'

DÜNYA Haberleri  / AA

KDP yönetimi, yürütülen Sincar operasyonu hakkında 'Bu operasyonda PKK'nın hiçbir katkısı yoktur. Peşmerge'nin başarısıdır' ifadelerini kullandı.

Kürt Demokratlar Platformu Genel Başkanı Sertaç Bucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sincar operasyonun ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava desteği ve 7 bin 500 kişilik bir Peşmerge gücüyle başarıya ulaştığını söyledi. Bucak, "Bu operasyon bütün dünya basınında yer aldı. ABD'li yetkililer, Peşmerge Bakanlığı sözcüleri ve Sayın Barzani açıklama yaptı. Burada Peşmergelerin hakimiyeti ve başarısı söz konusudur" diye konuştu.
"Kesinlikle bir algı operasyonu var. PKK, hiçbir katkısı olmadığı bir operasyonda yer aldığını açıkladı ama bu çok yanlıştı" diyen Bucak, "Bu algı operasyonu ile halkı yanıltmak istediler. Bu operasyonda PKK'nın hiçbir katkısı yoktur. Peşmerge'nin kendi başarısıdır. Sayın Barzani ve Peşmerge'yi kutluyoruz" ifadelerini kullandı.
PKK'nın Sincar operasyonunun kesinlikle başarıyla sonuçlanacağını bildiği için kamuoyuna  'biz de varız' mesajını vermek istediğini belirten Bucak, 100 PKK'lıyla Sincar'ın alınamayacağını anlattı. Bu algı operasyonu ile halkın  kandırılmaya çalışıldığını kaydeden Bucak, PKK'nın bölgeye çomak sokması nedeniyle Sincar operasyonunun sürekli ertelendiğini ve daha önce de 'Peşmerge Şengal'den kaçtı' propagandası yapıldığını dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...