'İtalya, Paris'teki kurbanlar için ağlıyor'

/ Kaynak: AA
'İtalya, Paris'teki kurbanlar için ağlıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkesinin, Paris'teki kurbanlar için ağladığını ve Fransız kardeşlerinin acısını paylaştığını belirtti.

İtalyan haber ajansı ANSA'da yer alan habere göre, Paris'teki saldırılara ilişkin gelişmeleri Başbakanlık Sarayı'ndan takip eden Renzi, "İtalya, Paris'teki kurbanlar için ağlıyor. Fransız kardeşlerinin acısını paylaşıyor. Kalbinden vurulan Avrupa, barbarlığa karşı tepki göstermeyi bilecektir" ifadelerini kullandı.
Başbakan Renzi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda da “Avrupa'daki, Paris'teki menfur saldırı karşısında Fransız kardeşlerimizle birlikteyiz” değerlendirmesinde bulundu.
İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de Twitter iletisinde, terör saldırısıyla sarsılan Fransa'ya yakınlığını belirtirken, teröre karşı bir olma çağrısı yaptı.
Olayları endişe ve derin bir acıyla takip ettiği belirtilen İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın da Fransız mevkidaşı Françoise Hollande'a taziye ve dayanışma mesajı gönderdiği kaydedildi.
İçişleri Bakanı Angelino Alfano'nun da Paris'teki saldırıların ardından sabah saatlerinde güvenlik kabinesini toplayacağı ve İtalya'daki son güvenlik tedbirlerini gözden geçireceği bildirildi. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...