Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Engellerinize meydan okumalısınız'

/ Kaynak: AA
'Engellerinize meydan okumalısınız'

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'de yaşayan Deluv isimli genç iki parmağıyla çizdiği 'anime' resimleriyle engeline meydan okuyor.

Gazze'nin batısındaki en-Nasr mahallesinde yaşayan Spinal Müsküler Atrofi (kas güçsüzlüğü) hastası olan 21 yaşındaki Deluv, gününü evinde çizgi karakterler resmederek geçiriyor. Hastalığı nedeniyle, sadece zayıf bir şekilde, kullandığı iki parmağıyla anime çizimleri yapan Deluv, adeta evini resim sergisine dönüştürmüş.
Zayıf bir sesle konuşan Deluv, resim yapmanın kendisine ümit verdiğini söyleyerek, "Anime benim hayatım. Resim çizerken, küçüklüğümden beri çektiğim bu hastalığımı unutmaya çalışıyorum. Ayrıca Mescid-i Aksa'nın, elinde taş taşıyan gençlerin ve İsrail işgali altındaki halkın sıkıntılarını çizimlerime yansıtıyorum" ifadelerini kullandı.
Resim yapmaya küçük yaşta başladığını ve bu yeteneğini yıllar içerisinde geliştirdiğini belirten Deluv, "Engelime asla teslim olmadım. Ailem de yeteneğimi geliştirmem konusunda büyük rol oynadı. Engeller insanın hayatını sona erdirmemeli, yalnızlığın içerisine itmemeli" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...