Paris'te saldırganlardan birinin ailesine gözaltı

/ Kaynak: AA
Paris'te saldırganlardan birinin ailesine gözaltı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'nın başkenti Paris'teki kanlı saldırıların sorumlularından birinin babası ve kardeşi, polis tarafından gözaltına alındı.

Fransız polisi, Bataclan konser salonundaki intihar saldırısını düzenleyenlerden birinin ailesinin yaşadığı evlere baskın düzenledi. Romilly-sur-Seine kasabasındaki baskında teröristin babası, Bondoufle kasabasına yapılan baskında ise erkek kardeşi gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Savcısı François Molins, konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin teşhis edildiğini belirterek, poliste sabıkası olan bu kişinin, 21 Kasım 1985'te Fransa'nın Esssonne bölgesinin Courcouronnes kasabasında doğduğunun belirlendiğini kaydetmişti.
Bu arada, BFM kanalı, terörist saldırıyı düzenleyenlerden ikisinin daha önce Yunanistan'dan sığınma talebinde bulunduğunu duyurdu. Fransız kanalı, güvenlik güçlerinin, Yunan yetkililerden söz konusu iki teröristin dijital parmak izini göndermesini istediğini bildirdi.
Gazeteler pazar günü de çıkacak
Bu arada, Fransız gazeteleri, başkenti sarsan terör saldırılarının ardından ilk kez pazar günü de yayın yapacak. Fransa'da gazeteler pazar günleri çıkmazken, sadece bir pazar gazetesi satışa sunuluyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...