DAEŞ'ten kurtarılan Sincar hayalet kent gibi

/ Kaynak: AA
DAEŞ'ten kurtarılan Sincar hayalet kent gibi

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Peşmergenin, DAEŞ'ten kurtardığı Musul'un Sincar ilçesi hayalet bir kenti andırıyor.

Bölgedeki AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, aylardır hava saldırıları ve çatışmaların yaşandığı Sincar ilçesindeki birçok bina kullanılamaz hale geldi. Duvar ve araçlardaki çatışma izleri dikkati çekiyor. Hava saldırıları, karşılıklı top atışları ve diğer patlamalar adeta ilçeyi tanınmaz hale getirdi. 
Sığınmacı durumuna düşen yerel halkın evlerine dönüşünün uzun zaman alacağı belirtiliyor. Çatışmaların etkisiyle altyapı tamamen tahrip olan Sincar'da elektrik ve su şebekeleri çalışmıyor. 
Bu arada Peşmerge, DAEŞ'in çekilmesinin ardından ilçede mayın ve bombalı tuzakları arama-tarama çalışması başlattı. DAEŞ, kaybettiği yerleşim yerlerinden çekilirken kamu kurumlarına, evlere, iş yerlerine ve araçlara bombalı tuzaklar kuruyor. Bu nedenle uzman ekipler, ellerindeki özel cihazlarla ilçeyi karış karış tarıyor. 
Musul'un merkezinin 120 kilometre batısında bulunan Sincar ilçesi 3 Ağustos 2014'te DAEŞ'in eline geçmiş, bunun üzerine bölgedeki binlerce Yezidi Kürt, evlerini terk ederek Sincar Dağı'na sığınmıştı. Uzun zaman DAEŞ'in kontrolünde olan Sincar, düzenlenen operasyonla 13 Kasım'da Peşmerge güçlerini tarafından kontrol altına alındı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...