Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belçika'da 7 kişi gözaltına alındı

Belçika'da 7 kişi gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri

Paris'teki terör saldırılarıyla bağlantılı olarak Belçika'da 7 kişi gözaltına alındı.

Belçikalı yetkililer, Paris'taki saldırıların faillerinden ikisinin Brüksel'de yaşayan Fransız vatandaşları olduklarını ve saldırılar sırasında öldüklerini açıkladı.


IŞİD terör örgütünün üstlendiği Paris'teki saldırılar ile ilgili soruşturma kapsamında Belçika'nın başkenti Brüksel'in, Kuzey Afrikalıların yoğun yaşadığı Molenbeek mahallesinde baskınlar gerçekleştirildi. Bomba imha uzmanlarının da katıldığı baskınlarda en az 7 kişi gözaltına alındı. Belçikalı ve Fransız güvenlik birimlerinin Brüksel'deki ortak çalışması devam ediyor. 


Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, saldırılar sonrası Paris'teki Bataclan konser salonu ve Pere Lachaise mezarlığı yakınlarında bulunan Belçika plakalı kiralık araçlarla ilgili çalışmaların, polisleri Molenbeek'e yönlendirdiğini söyledi.


PARİS'TE BULUNAN ARAÇLARI KİRALAYANLAR BELÇİKA'YA GERİ DÖNDÜ


Belçika basınına göre, iki araç iki kardeş tarafından Brüksel'de kiralandı. Araçları kiralayan kardeşler, başka bir araçla yanlarında üçüncü bir kişiyle beraber cumartesi sabahı 09.10'da Belçika'ya geri döndü. Artırılan güvenlik önlemleri çerçevesinde sınırdaki kontrollerde durdurulan kişiler, haklarında bir ihbar olmadığı için gözaltına alınmadı. Ancak Paris'te bulunan araçları kimlerin kiralandığı tespit edilince, öğleden sonra baskınlar gerçekleştirildi. Baskınlarda gözaltına alınanlar arasında bu kişilerin de olduğu sanılıyor.


SALDIRILARDA ÖLEN 2 TERÖRİST BELÇİKA'DA YAŞIYORDU


Soruşturmalarla ilgili yazılı açıklamada, saldırganlardan ikisinin Brüksel'de yaşayan Fransız vatandaşları olduğu ve saldırılar sırasında öldüğü bildirildi. Açıklamada isim verilmedi. 


Bu arada Belçika terör alarmı seviyesini 2'den 3'e yükseltti. "Ciddi terör tehdidi" anlamına gelen 3, en yüksek ikinci seviye.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...