HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Paris'teki katliamda '3 kardeş' iddiası!

Kaynak:
Paris'teki katliamda '3 kardeş' iddiası!

DÜNYA Haberleri  / 

Paris'teki terör saldırılarını düzenleyenlerden üçünün kardeş olduğu, birinin hala hayatta olduğu ve firar etmiş olabileceği öne sürüldü.

Fransız basını, Paris'teki terör saldırılarını  düzenleyenlerden birinin kaçmış olabileceğini öne sürdü.  Basında yer alan haberlere göre, Paris'te dün yaşanan terör  saldırılarından bir bölümü üç erkek kardeş tarafından düzenlendi. 
 
Haberlere göre, üç kardeşten birisi Fransa-Almanya futbol takımları  arasındaki dostluk maçı sırasında Stade de France etrafında intihar saldırısı  düzenleyen iki kişiden biri. 
 
Haberlerde ayrıca, saldırıda doğrudan yer alıp almadığı henüz  bilinmeyen kardeşlerden ikincisinin polis tarafından dün Belçika'da gözaltına  alındığı, üçüncü kardeşin de kaçmış olabileceği bildirildi. 
 
AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağına göre, Paris saldırılarını gerçekleştirenlerden biri hâlâ yaşıyor olabilir.
 
Daha önce polisin, saldırılarda kullanılan siyah bir arabayı kiralayan kişiyi aradığı belirtilmişti. Bu kişinin hayatta ve kaçmış olma ihtimali bulunduğu bildirilen kardeşlerden biri olup olmadığı bilinmiyor.
 
BELÇİKA'DA OPERASYONLAR BAŞLADI

Cuma akşamı Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği ve 99'u ağır olmak üzere 352 kişinin yaralanmasına sebep olan koordineli olarak gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından Belçika polisi şüphelilere yönelik operasyon başlattı.


Belçika polisi, dün gözaltına alınan 3 kişinin ardından bugün de 4 kişiyi daha gözaltına aldı. 


Öte yandan resmi yayın kuruluşu RTBF, saldırganlardan ikisinin Paris'e Brüksel'den gittiğini belirtti. AP'ye konuşan Belçikalı bir yetkili de ölen saldırganlardan ikisinin Belçika'da yaşayan Fransız vatandaşları olduğunu doğruladı.
 
SALDIRGANLARDAN BİRİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Paris'te dün akşam saatlerinde konser salonu, stadyum, restoran ve barlara yönelik koordineli şekilde düzenlenen terör saldırılarında ölü sayısının 129 olduğu açıklandı. Teröristlerden birinin kimliği de belli oldu. Terörist Paris doğumlu Ömer İsmail Mustafai olduğu ortaya çıktı. Bir teröristin yanında ise Suriye pasaportu bulundu.


SIRP MEDYASININ 2. BOMBACI İDDİASI...
 
Sırbistan'da yayın yapan Blic gazetesi'nin haberi göre ikinci intihar bombacısı 25 yaşındaki Ahmed Almuhamed. Gazete ayrıca, Almuhamed'in Sırbistan üzerinden Avrupa'ya gittiğini belirtti.
 
Habere göre Stade De France önünde bombayı patlatan Almuhamed, 3 Ekim'de Yunanistan'a girdi ve bir kaç gün kaldıktan sonra 7 Ekim'de Sırbistan sınırına geldi ve sığınma talep etti ancak Sırp yetkililer talebi reddetti. Habere göre Almuhamed Sırbistan, Macaristan ve Avusturya'dan sonra Paris'e gelmiş.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...