Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paris katliamının baş planlayıcısı 'Abdül Hamid Abaaoud'

Paris katliamının baş planlayıcısı 'Abdül Hamid Abaaoud'

DÜNYA Haberleri

Paris'te 132 kişinin öldüğü katliamın baş planlayıcısının Abdül Hamid Abaaoud olduğu iddia edildi.

Bir saldırganın kimliği daha belirlendi. Konser salonunda katliam yapanlardan birinin 1987 Fransa doğumlu Samy Amimour olduğu açıklandı. Saldırganlardan Salah Abduselam'ın yakaladığı haberi Belçika'da savcılık tarafından yalanlandı.


Fransız radyosu RTL, Paris'te 132 kişinin katledilmesiyle sonuçlanan eş zamanlı saldırıların baş planlayıcısının 27 yaşındaki Abdül Hamid Abaaoud olduğunu duyurdu.

Terör örgütü IŞİD'in birçok propaganda videosunda görülen 27 yaşındaki Fas kökenli Abdül Hamid Abaaoud, örgütün en aktif militanlarından biri olarak biliniyor. 


Fas kökenli radikal Abaaoud'un Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Molenbeek'te yaşadığı ve şu anda Suriye'de olduğu iddia edildi. 


Abdül Hamid Abaaoud'un geçtiğimiz ocak ayında Paris'te gerçekleştirilen "Charlie Hebdo" saldırıları sonrası ortadan kaybolduğu belirtildi. 


Suriye'ye giderek IŞİD saflarına katıldığı tahmin edilen Abaaoud'un bir süre Yunanistan'da kaldığı da iddialar arasında. Abaaoud'un Belçika'da düzenlenen birçok terör saldırısının da planlayıcısı olduğu öne sürüldü.


IŞİD'e ait bir propaganda videosunda görülen Abdül Hamid Abaaoud, arkasına 4 cesedin bağlandığı bir otomobili sürerken görülüyor. Abaaoud'un 13 yaşındaki kardeşi de 2014 yazında AK 47 kalaşnikovla poz verdiği iddialara arasında. 13 yaşındaki kardeşin de ağabeyi ile birlikte Suriye'ye giderek IŞİD saflarına katıldığı belirtiliyor.
BRÜKSEL SAVCILIĞINDAN YALANLAMA 


Belçika devlet televizyonu RTBF, Paris'teki katliamın zanlılarından olan 26 yaşındaki Salah Abduselam'ın Belçika'da gözaltına alındığını duyurdu. Abdulselam'ın yakalandığı haberi Brüksel'deki savcılık tarafından ise yalanlandı. Abduselam'ın Belçika'nın başkenti Brüksel'de Arapların yoğun olarak yaşadığı Mollenbeek'te arandığı belirtildi. 


BİR SALDIRGANIN DAHA KİMLİĞİ AÇIKLANDI 


Paris'te 89 kişinin öldüğü Bataclan konser salonuna intihar saldırısı düzenleyenlerden birinin daha kimliği açıklandı.


Fransız polisinin açıklamasına göre, Bataclan konser salonunda Amerikan rock grubu "Eagels of Death Metal"ın konserini silahla basarak katliama karışan saldırganlardan birinin de 1987 Fransa doğumlu Samy Amimour olduğu belirtildi.

23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fransa'nın başkenti Paris'te 132 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar sonrasında kaçtığı düşünülen saldırganların yakalanması için ülkede insan avı başlatıldı. 


Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da, Paris'teki saldırıların ardından dün gece ülke çapında 168 polis operasyonu yapıldığını, operasyonlarda 23 kişinin gözaltına alındığını, 31 silah ele geçirildiğini ve 104 kişinin de ev hapsinde tutulmakta olduğunu söyledi.

Fransa'nın birçok kentinde yapılan operasyonların yanısıra Belçika'nın başkenti Brüksel'de Arapların yoğun olarak yaşadığı Mollenbeek semtinde de polis arama yapıyor.  

Fransa'nın birçok kentinde yapılan operasyonların yanısıra Belçika'nın başkenti Brüksel'de Arapların yoğun olarak yaşadığı Mollenbeek semtinde de polis arama yapıyor.  

SALDIRGANLAR VE AKIBETLERİ


Salah Abduselam, 26 - Belçika'da yakalandı
Mohammed Abdeslam - Belçika'da tutuklandı
Brahim Abdeslam, 31 - Voltaire Bulvarı'nda kendini patlattı
Ismail Ömer Mustafai, 29 - Bataclan konser salonunda öldü
Bilal Hadfi, 20 - Stade de France stadyumunda öldü
Samy Amimour, 28 - Bataclan'da öldü
Ahmed el Muhammed - Stade de France'da kendini patlattı
Abdül Hamid Abbaoud - Şu anda Suriye'de
Diğer dört saldırgan - Saldırılar sırasında öldü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...