Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, Filistin İslami Hareketi'nin faaliyetlerini yasakladı

/ Kaynak: AA
İsrail, Filistin İslami Hareketi'nin faaliyetlerini yasakladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in, Filistin İslami Hareketi'ne bağlı 17 kuruluşun faaliyetlerini yasakladığı bildirildi.

1948 Filistin İslami Hareketi'nden yapılan açıklamada, İsrail makamlarının harekete bağlı kuruluşlara, ''faaliyetlerinin yasaklandığına dair bildirimde bulunduğu'' belirtildi. 
Açıklamada, İsrail polisinin harekete bağlı kuruluşlara baskın düzenleyerek, çok sayıda doküman ve belgeye el koyduğu, hareket lideri Şeyh Raid Salah, yardımcısı Kemal el-Hatip ve Mescid-i Aksa Dosyası sorumlusu Süleyman Ahmed'i de  ifadeye çağırdığı kaydedildi.
Hayfa'da polise ifade vermek için gelen Şeyh Raid Salah, AA muhabirine, ''Mescid-i Aksa'yı savunmamızı aksatmak için böyle bir karar almış olmalılar'' dedi. 
Raid Salah, ifadesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada da İsrail'in harekete bağlı 17 kuruluşun faaliyetlerini yasaklayan hukuksuz kararını tanımadıklarını belirtti. 
Salah, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
''İsrail makamlarının bu hukuksuz icraatları kesinlikle kabul edilemez. İslami Hareket, kuruluş nedeni olan başta Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere hiçbir hakkından vazgeçmeyecektir. İçinde yer almaktan onur duyduğum bu hareketin mesajını tüm dünyaya duyurmak için meşru yöntemleri sürdürmekte kararlıyız.''  
İsrail hükümeti, 15 Ekim'de, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah ve Dış İlişkiler Büro Başkanı Yusuf Avavde'ye yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...