HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Halk ayaklanmasının sebebi Filistinlilere yönelik saldırılar'

Kaynak: AA
'Halk ayaklanmasının sebebi Filistinlilere yönelik saldırılar'

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Devlet Başkanı Abbas, 'Halk ayaklanmasının sebebi işgal, baskı, zulüm ve halkımıza yönelik saldırılardır' dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah'taki Kültür Sarayı'nda düzenlenen Filistin Edebiyat ve Sanat ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Halk ayaklanmasının sebebi; işgal, baskı, zulüm ve Yahudi yerleşimciler ile askerlerin halkımıza yönelik saldırılarıdır" dedi.
Halkın, kimsenin çağrısıyla değil saldırılara bizzat tanık olduğu için ayaklandığını vurgulayan Abbas, "İnsanlara barışçıl bir ayaklanma istediğimizi söyledik ve öyle de oldu. İsrail askerleri ise halkımıza karşı gerçek mermi kullandı. Biz bütün dünyaya barış talep ettiğimizi söylüyoruz. Ama öncelikle onların Mescid-i Aksa'dan çıkmalarını ve yerleşimcilerin bizden uzak durmasını istiyoruz" diye konuştu.  
İsrail'i imzaladığı anlaşmaları uygulamaya çağıran Abbas, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan barış sağlanamayacağını yineledi.
Fransa'daki terör saldırılarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Abbas, "Biz DAEŞ'e karşı, Fransa, Lübnan, Mısır ve Tunus'un yanında olduğumuzu açıkça söylüyoruz. Tüm terör kurbanlarının yanındayız çünkü biz de terör kurbanıyız, dini ve uyruğu ne olursa olsun insan kanı dökülmesine karşıyız" ifadesini kullandı.
İsrail askerleri 11 Filistinliyi yaraladı
Öte yandan, Kalendiya Mülteci Kampı'nda İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu üç gencin hayatını kaybetmesinin ardından Kudüs'ün kuzeyi ile Er-Ram, Ebu Dis ve El-Ayzeriyye beldelerinde çok sayıda Filistinli İsrail askerleriyle çatışmaya girdi. Filistin Kızılayı yetkilileri, olaylarda 11 eylemcinin yaralandığını duyurdu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...