Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türklere saldırı

/ Kaynak: AA
Güney Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türklere saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kıbrıs'ta aşırı sağ eğilimli Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM) üyeleri, Kıbrıslı Türklerin araçlarına saldırdı.

KKTC'nin kuruluş yıl dönümünü kınamak amacıyla ara bölgede bulunan Ledra Palace Geçiş Kapısı'nda eylem yapan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu ELAM üyeleri, geçiş kapısından KKTC'ye doğru taş ve çatapat attı, Kıbrıs Türk plakalı araçlara zarar verdi.
Olaylarda yaralananlar olurken, tedbir amacıyla Lokmacı Sınır Kapısı kısa bir süre geçişlere kapatıldı. Rum polis kuvvetleri de bölgeye sevk edildi.
Saldırıya uğrayan araçların sürücüleri, bu akşam Metehan Sınır Kapısı'nda Cumhurbaşkanlığını temsilen Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ tarafından karşılandı.
Sınır kapısında basına açıklama yapan Gürçağ, Güney Kıbrıs'ta KKTC plakalı dört araca saldırıldığını kaydeden Gürçağ, saldırıya uğrayan araç sürücülerinden birine taş isabet ettiğini söyledi.
Gürçağ, saldırıların öğrenciler tarafından başlatıldığı ve daha sonra olay yerine ELAM mensuplarının da geldiği yönünde bilgi aldıklarını anlattı. Organizasyonu kimin yaptığı konusunda ellerinde net bilgi bulunmadığını ifade eden Gürçağ, “Önemli olan kimin yaptığından çok, olayın şu an devam eden müzakere sürece verdiği zarardır” diye konuştu.
Saldırıya uğrayan araç sürücülerinden Merkan Numansoy, saldırıda göğsüne taş isabet ettiğini söyledi.
Polis karakolunun eylem yerine yaklaşık 100 metre uzaklıkta olmasına rağmen tedbir alınmadığını kaydeden Numansoy, birlikte seyahat ettiği diğer KKTC plakalı aracın iki kez saldırıya uğradığını belirtti.
Numansoy, şikayet için gittikleri Rum polisinin, "15 Kasım'dan 20 Kasım'a kadar Güney Kıbrıs'a geçilmesinin tehlikeli olabileceği" uyarısını hatırlattığının vurguladı. 
- "Rum yönetimi suçluları derhal yakalayarak yargı önüne çıkarmalı"
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yaptığı açıklamada, "Lefkoşa'da sınır kapılarına yakın bölgelerde bazı Kıbrıslı Rum öğrencilerle ELAM üyelerinin Kıbrıslı Türklere yönelik saldırısı müzakere sürecine hiçbir katkısı olmaz. Rum yönetimi, suçluları derhal yakalayarak yargı önüne çıkarmalı" ifadesini kullandı. 
Böylesi bir olaya Rum öğrencilerinin katılmasını anlamalarının mümkün olmadığını vurgulayan Akıncı, Rum liderliğinin konuya ciddiyetle eğilmesi gerektiğine dikkati çekti.
- "Derin üzüntümü ifade ederim"
Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis de sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Türkçe açıklamalarda bulundu.
Anastasiadis açıklamasında, "Akılsız kişilerin Kıbrıslı Türk vatandaşlarımıza karşı davranış kabul edilemez ve kınamayı hak eder. Derin üzüntümü ifade ederim. Devlet, sözde vatanseverlik gerekçesiyle adanın kalıcı bölünmesini isteyen bireylerin veya grupların bu tür davranışlarına tahammül etmez" ifadesini kullandı. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...