Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır Refah Sınır Kapısı'nı 300 gündür kapalı tutuyor

/ Kaynak: AA
Mısır Refah Sınır Kapısı'nı 300 gündür kapalı tutuyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı yıl başından bu yana toplam 300 gün kapalı tuttu.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır yönetimi, Refah Sınır Kapısı'nı yıl başından bu yana toplam 300 gün kapalı tuttu. Sınır kapısı istisnai olarak insani durumlar için bu yıl sadece 19 gün açılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Gazze Şeridi'nde halen 25 bin acil hastanın Refah Sınır Kapısından geçmeyi beklediği belirtilen açıklamada, Mısır yönetimine sınırın her iki taraftan açılması için çağrıda bulunuldu.
Mısır yönetiminin Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından kapattığı Refah Sınır Kapısı, o tarihten beri yılda bir kaç kez kısa süreliğine açıyor.
Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Gazze'deki 4 ticari sınır kapısı, Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun (Erez) yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişinde kullanılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...