Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa Akdeniz'e savaş gemisi gönderiyor.

Düzenleyen:
Fransa Akdeniz'e savaş gemisi gönderiyor.

DÜNYA Haberleri

Fransa, Paris'te 132 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılar sonrası Doğu Akdeniz'deki askeri varlığını arttırıyor. Fransa, uçak gemisi "Charles de Gaulle"ü 26 jetle birlikte bölgeye gönderecek.

Paris'teki terör saldırılarının ardından Fransa hükümeti uçak gemisi "Charles de Gaulle"un Basra Körfezi yerine Doğu Akdeniz'e sevk edileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı François Hollande hafta başında parlamentoda yaptığı konuşmada "Charles de Gaulle" adlı uçak gemisinin perşembe günü bölgeye hareket edeceğini ve böylece Fransa'nın hareket kabiliyetinin üç katına çıkacağını söyledi.

"Charles de Gaulle"de 26 savaş uçağı bulunuyor.
Suriye'deki IŞİD mevzilerini bombalamak üzere Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün'de de 12 savaş uçağı üslendiren Fransa'nın sorti sayısını arttırması bekleniyor.

Uçak gemisinin Doğu Akdeniz'de üslendirilmesiyle savaş uçakları ile operasyon bölgesi arasındaki mesafe kısalmış olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...