HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Son bir ayda 89 Filistinli hayatını kaybetti

Düzenleyen: /
Son bir ayda 89 Filistinli hayatını kaybetti
Filistin, Gazze, Batı Şeria, Haber

DÜNYA Haberleri

Batı Şeria ve Gazze'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ekim ayından bu yana 89 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ekim ayından beri Batı Şeria'da 70, Gazze'de 18 ve Necef'te 1 olmak üzere 89 kişinin hayatını kaybettiği, ölenlerden 18'inin çocuk, 4'ünün kadın olduğu kaydedildi.
Ayrıca, olaylar sırasında ''Bin 450 kişinin gerçek, 2 bin 165'inin plastik mermiyle yaralandığı, 255'inin darbedilme sonucu vücudunda kırıklar oluştuğu ve 6 bin 500'ünün gözyaşartıcı gazdan etkilendiği'' ifade edildi.
Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybetmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...