'İsrail'in yeni yerleşim inşası barışa zarar veriyor'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'İsrail'in yeni yerleşim inşası barışa zarar veriyor'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'nin, İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni konut inşasına ilişkin faaliyetleri 'gayrimeşru ve barış hedefine zarar verici' olarak gördüğü bildirildi.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde, İsrail'in son açıkladığı Doğu Kudüs'te yeni konut inşa etme projesine ilişkin bir soru üzerine, "Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki bu tür faaliyetlere dair uzun süredir benimsediğimiz standart pozisyon belli. Bu tür faaliyetleri gayrimeşru ve barış hedefine zarar verici olarak görüyoruz. İsrail'in, inşaat planlamaları ve geriye dönük yasalaştırmalar da dahil yerleşim yerlerine yönelik mevcut politikasına dair derin kaygılarımız devam ediyor" diye konuştu.

"Herhangi bir müzakerenin neticesine dair peşin hüküm vermeye çalışan bu türden tek taraflı adımlara kesin biçimde karşı olmayı sürdüreceğiz" ifadesini kullanan Toner, ABD yönetimi olarak bu konudaki kaygılarını İsrail hükümetine her zaman aktardıklarını, bu son faaliyetlere dair görüşlerini de İsrail'le paylaşacaklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...