BM'de terör kurbanları için saygı duruşu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
BM'de terör kurbanları için saygı duruşu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

BM Genel Kurulu'nda Ankara, Bağdat, Beyrut ve Paris'te yaşanan terör saldırılarıyla Mısır'da düşen Rus uçağındaki kurbanlar için saygı duruşunda bulunuldu.

BM üyesi 193 ülkenin temsil edildiği BM Genel Kurulu'nda, son dönemde meydana gelen terör olayların kurbanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

BM Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft, Genel Kurul toplantısında yaptığı açıklamada, Ankara, Bağdat, Beyrut, Paris ve Mısır'da bombayla düşürülen Rus uçağındaki terör kurbanlarının yakınlarına taziyelerini sunduğunu söyledi.
DAEŞ, Boko Haram, El Şabab, El Kaide ve diğer terör örgütlerinin insan hayatı ve saygınlığını hiçe sayan eylemlerinin BM değerlerini tehdit ettiğini vurgulayan Lykketoft, "Bu zor dönemlerde acı ve üzüntü hızlı bir şekilde kızgınlık ve hoşgörüsüzlüğe dönüşebilir. BM Genel Kurulu olarak barış, adalet, insan hakları ve refahı geliştirmek için dayanışma içinde olmalıyız" diye konuştu.
Lykketoft, terörün ve şiddetin engellenmesi için temel sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Konuşmanın ardından son dönemdeki terör kurbanlarının anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...