Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akıncı'dan 'eşit statü'ye özen gösterilmemesine tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Akıncı'dan 'eşit statü'ye özen gösterilmemesine tepki

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier onuruna verilen resepsiyona katılmadı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, taraflar arasındaki "eşit statü"ye özen gösterilmediği gerekçesiyle, Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier onuruna verilen resepsiyona katılmadı. 

Cumhurbaşkanı Akıncı, Almanya Büyükelçiliği'nin Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in onuruna, Goethe Enstitüsü’nde verilen resepsiyonda taraflardan birinin "cumhurbaşkanı", diğerinin de "toplum lideri" olarak anılmasına tepki göstererek, resepsiyona gitmedi. 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, konuyla ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Ara bölgede yapılan ve iki tarafı bir araya getirmeyi amaçlayan bu etkinlikte taraflardan birinin 'cumhurbaşkanı', diğerinin de 'toplum lideri" olarak anılacağı şeklinde verilen bilgi ışığında Cumhurbaşkanımız, bu akşamki etkinliğe katılmamaya karar vermiştir" ifadelerine yer verdi. 
Burcu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı bugün Almanya Dışişleri Bakanı Sayın Steinmeier'i kabul ederek, çok verimli bir görüşme yapmış ve Almanya'nın çözüm sürecine verdiği desteği memnuniyetle karşılamıştır" ifadelerine yer verdiği açıklamasında, şunları kaydetti:
"Buna rağmen, bu akşam Alman Elçiliği'nin Sayın Steinmeier onuruna ara bölgede verdiği resepsiyona Sayın Cumhurbaşkanımız çok arzu ettiği halde katılmayı uygun görmemiştir. Bu tür etkinliklerde iki taraf arasında eşit statüye özen gösterilmesi gerektiği bilinen bir gerçekliktir. Ayrıca bu hususun böylesi etkinliklerde iki tarafa yapılan hitaplarda da göz önünde bulundurulduğu bilinmektedir.
Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Kıbrıs temasları çerçevesinde Rum lider Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmüştü. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...