Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DAEŞ'le mücadele BMGK gündeminde

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
DAEŞ'le mücadele BMGK gündeminde

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya, terör örgütü ile mücadele konusunda eylül ayında hazırladığı BMGK karar tasarısını bazı değişikliklerle tekrar Konsey üyelerine dağıttı.

Rusya, DAEŞ terör örgütü ile mücadele konusunda eylül ayında hazırladığı BMGK karar tasarısını bazı değişikliklerin ardından tekrar Konsey üyelerine dağıttı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin, tasarının güncellendiğini söyledi ancak detaylara ilişkin bilgi vermedi.
Paris'teki terör saldırılarının ardından Fransa da aynı konuda bir karar tasarısı hazırlayacağını duyurmuştu. İki ülkenin tasarılarını birleştirmek isteyip istemedikleri bilinmiyor.
Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa'nın tasarısının "kısa, güçlü ve ortak düşmana karşı mücadeleye odaklandığını" söyledi.
Rusya'nın eylül ayında hazırladığı karar tasarısında DAEŞ'le mücadele eden ülkelerin eylemlerini koordineli hale getirmesi talep ediliyordu. Konsey'deki Batılı ülkeler DAEŞ'le mücadele edenler arasında Suriye rejimi de olduğu için talebe ihtiyatlı yaklaşmışlardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...