Bosna Hersek'te saldırı: 2 asker hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Dünya Bülteni
Bosna Hersek'te saldırı: 2 asker hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Dünya Bülteni

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, silahlı saldırıya uğrayan 2 asker hayatını kaybetti.

Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yerel saatle 19.35'te  Rajlovac semtinde meydana gelen saldırıda Bosna Hersek Silahlı Kuvvetler mensubu 2 askerin hayatını kaybettiği, saldırganın ise evinde intihar ettiği bildirildi.

Bakanlık sözcüsü İrfan Nefic, gazetecilere yaptığı açıklamada, failin kimliğini belirlemek ve yakalamak için çalışmaların yapıldığını belirterek, saldırganın radikal gruplarla bağlantısının olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu aktardı.
Bosna Hersek Federasyonu Emniyet Müdürü Dragan Lukac da failin otomatik silah kullandığını tespit ettiklerini aktararak, "Saldırının sıradan bir cinayet mi yoksa bir terör eylemi mi olduğunu söylemek için erken. Yapılan araştırmaların sonucu beklememiz gerekiyor. Vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulunuyorum" dedi.
Görgü tanıkları, Safet Zajko Caddesi'ndeki bir şans oyunları bayisine girerek birkaç el ateş eden saldırganın, ardından dışarı çıkıp yakındaki otobüse doğru da silahını ateşlediğini aktardı.
Saldırının gerçekleştiği Rajlovac semtinde, Saraybosna'nın en büyük askeri karargahlarından biri bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Dünya Bülteni
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...