'Kimyasal saldırı riski var'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Kimyasal saldırı riski var'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa Başbakanı Valls, 'Kimyasal ve biyolojik silah saldırısı riskinin olduğunu biliyoruz' dedi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkede kimyasal ve biyolojik silah saldırısı riskinin bulunduğunu bildiklerini ve bunu sürekli akıllarında tuttuklarını söyledi.

Valls, Fransa Ulusal Meclisi'nde Paris'te 13 Kasım'daki saldırıların ardından ilan edilen olağanüstü halin uzatılmasıyla ilgili yasa tasarısının görüşmelerinde konuştu.
Olası saldırılarla ilgili hiçbir şeyin gözardı edilmemesi gerektiğini belirten Valls, bunu bütün önlemlerin dikkate alınması çerçevesinde dile getirdiğini ifade ederek, "Kimyasal ve biyolojik silah saldırısı riskinin olduğunu biliyoruz ve bunu aklımızda tutuyoruz" dedi.
Saldırıları planlayanların ürkütücü hayal güçlerinin sınırları olmadığını söyleyen Valls, olağanüstü halin üç aya kadar uzatılabilmesini öngören yasa tasarısına destek istedi.
Hükümetin sunduğu yasa tasarısının Ulusal Meclis'te kabul edilmesi halinde, tasarı yarın Senato'da görüşülecek.
Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı. Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti. Polis saldırıların ardından kaçan iki teröristin arandığını bildirmişti.
Polisin dün terör saldırılarının planlayıcısı olduğu düşünülen ve Ebu Ömer olarak bilinen Abdelhamid Abaaoud'u yakalamaya yönelik operasyonunda iki kişi ölmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...