Taliban, Afganistan'da Emniyet Müdürlüğüne saldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Taliban, Afganistan'da Emniyet Müdürlüğüne saldırdı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Afganistan'da Taliban militanları tarafından emniyet müdürlüğüne ve bir askeri üsse düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Afganistan’ın güneyindeki Kandahar kentinin Argandab ilçesinde, Taliban militanlarının emniyet müdürlüğüne ve bir askeri üsse düzenlediği saldırı sonucu çıkan çatışmada, 5'i Taliban militanı 6 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Argandab ilçesi Emniyet Müdürü Niyaz Mohammad Mücahed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde 5 Taliban militanının ilçe emniyet müdürlüğü binasına ve yanında bulunan bir askeri üsse saldırdığını söyledi.

Saldırganlardan birinin kullandığı bomba yüklü aracı ilçe emniyet müdürlüğü binasının girişinde patlattığını ifade eden Mücahed, 4 silahlı saldırganın da emniyet müdürlüğü ve yanındaki askeri üsse girerek, Afgan güçleri ile çatıştığını belirtti.

Emniyet Müdürü Mücahed, “Bir saatten fazla devam eden çatışmada tüm saldırganların yanı sıra bir asker öldü, 3 asker ile 3 sivil de yaralandı. Saldırganlar Afgan askerinin üniformasını giymişti” dedi.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...