Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Clinton: Suriye'ye daha fazla asker göndermeliyiz

Düzenleyen:
Clinton: Suriye'ye daha fazla asker göndermeliyiz

DÜNYA Haberleri

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı ve başkan adayı Hillary Clinton, IŞİD'e karşı mücadele eden Suriyelilere yardım için Suriye'ye daha fazla özel harekat timi gönderilmesi gerektiğini savundu.

Clinton, "Eş zamanlı olarak yeni hükümet ile iktidara yol açacak siyasi çözüme ilerlemeli ve daha fazla Suriyeliyi IŞİD'e karşı mücadeleye çağırmalıyız. Onlara destek sağlamak için Başkan Obama'nın emir verdiği gibi derhal özel harekat timlerini yerleştirmeli ve mücadeleye katılan Suriyelilerin sayısı arttıkça daha fazla özel hareket timi yerleştirmeye de hazır olmalıyız" dedi.

Başkan adayı, Suriye'de silahlı muhalefete yönelik eğitim ve silahlandırma yardımını artırmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
Clinton, daha önce ABD'nin IŞİD ile mücadeledeki çabalarını artırması gerektiğini fakat büyük bir kara savaşını doğru bulmadığını söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...