Fransa 'DAEŞ' tasarısını BMGK'ya sundu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Fransa 'DAEŞ' tasarısını BMGK'ya sundu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa, DAEŞ ile mücadelenin artırılması ve koordineli hareket edilmesini istediği karar tasarısını, BM Güvenlik Konseyi'ne sundu.

Paris'teki terör saldırılarının ardından Suriye'de DAEŞ hedeflerine düzenlediği operasyonları artıran Fransa, BM Güvenlik Konseyi'nden de diplomatik destek sağlamak için karar tasarısı hazırladı.

Son hali verilerek Konsey'e sunulan tasarıda DAEŞ'in Tunus, Ankara, Beyrut ve Paris'teki terör saldırılarıyla Rus uçağının düşürülmesi eylemlerinin net bir dille kınandığı belirtiliyor.

Tunus, Türkiye, Rusya, Lübnan, Fransa başta olmak üzere DAEŞ teröründen zarar gören tüm hükümetlere ve halklara taziye sunulan tasarıda, imkan ve kapasitesi olan üye ülkelerden Suriye ve Irak'ta DAEŞ ile mücadeledeki eforlarını ikiye katlamaları ve koordineli hareket etmeleri isteniyor.

Tasarıda mücadeleye katılan üyelerden, Irak ve Suriye'de DAEŞ'in sığınaklarını yok etmeleri, tüm BM üyelerinden de yabancı terörist savaşçıların bölgeye seyahatleri ve terör örgütüne finansman sağlanmasının engellenmesi talep ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...