'ABD'de ciddi bir tehlike yok'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'ABD'de ciddi bir tehlike yok'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

FBI Başkanı James Comey, 'Paris'te meydana gelen saldırı gibi ciddiye alınabilecek bir tehlike altında olduğumuz yönünde bir bilgimiz yok' dedi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile "Paris saldırılarından sonra ABD'de teröre karşı mücadele" konulu ortak basın açıklaması yaptı.

ABD olarak geçen hafta Paris'te meydana gelen saldırıların ardından ciddiye alınabilecek bir tehlike uyarısı almadıklarını kaydeden Comey, terör soruşturmalarını artırdıklarını ve federal dedektiflerin olası bir benzer tehlikeye karşı "onlarca" kişiyi yakın takip altında tuttuğunu söyledi. Comey, ABD istihbaratının yoğun bir gayret gösterdiğini dile getirerek, "Mükemmel değiliz fakat iyiyiz" dedi.

Comey, "Paris'te meydana gelen saldırı gibi ciddiye alınabilecek bir tehlike altında olduğumuz yönünde bir bilgimiz yok ve olayın saldırganlarıyla ABD arasında herhangi bir bağ görmedik" değerlendirmesinde bulundu.

ABD vatandaşlarının "korku içinde" yaşamasını gerektirecek bir durum olmadığını belirten Comey, bunun yerine daha "uyanık" olmaları gerektiğini ve tehlike sezdikleri zaman yetkili kişilere haber vermelerini istedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...