Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hillary Clinton'dan uçuşa yasak bölge çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Hillary Clinton'dan uçuşa yasak bölge çağrısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Clinton, 'Esed'in hava saldırılarının sivilleri ve muhalifleri katletmesine son verecek uçuşa yasak bölgeler oluşturulması konusunda çalışmalıyız' dedi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton, "Koalisyon güçleri ve Suriye'nin komşularıyla Esed'in hava saldırılarının sivilleri ve muhalifleri katletmesine son verecek uçuşa yasak bölgeler oluşturulması konusunda çalışmalıyız" dedi.

Clinton, New York merkezli düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, DAEŞ ile mücadele ve Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesine yönelik stratejisini açıkladı.

Suriye'de DAEŞ ile karadan mücadele etmenin önündeki büyük engellerden birinin, Sünni muhaliflerin Esed ile savaşmaya öncelik vermesi olduğunu belirten Clinton, bu durumun anlaşılabilir olduğunu ifade ederek, "Hatırlamalıyız ki Esed bugüne kadar teröristlerin öldürdüğünden daha fazla Suriyeli öldürdü" diye konuştu.

Aynı anda hem Suriye'de yeni bir yönetim ve hükümeti içeren bir siyasi çözüm bulunması yönünde yol katedilmesi hem de daha fazla Suriyeli'nin DAEŞ'e karşı mücadeleye katılmaları yönünde teşvik edilmesi gerektiğini dile getiren Clinton, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artan desteğimiz, Arap ve Avrupalı ortaklarımızın artan desteğiyle birlikte yürümeli. Bu destek, sahadaki savaşa katkı yapacak özel güçleri de içermeli. Ayrıca, koalisyon güçleri ve Suriye'nin komşularıyla Esed'in hava saldırılarının sivilleri ve muhalifleri katletmesine son verecek uçuşa yasak bölgeler oluşturulması konusunda çalışmalıyız. Bu sayede muhalif güçler, koalisyonun da desteğiyle Suriyelilerin Avrupa’ya kaçmak yerine ülkelerinde kalmasını sağlayacak güvenli bölgeler oluşturabilir.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...