Mali'de otel baskını

Düzenleyen:
Mali'de otel baskını

DÜNYA Haberleri

Başkent Bamako'daki bir otelde rehin alınan 170 kişiden 80'i serbest kaldı. Serbest bırakılanlar arasında 6 THY personelinin de bulunduğu bildirildi.

Yerel yetkililer, başkent Bamako'nun Hamdallaye Mahallesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu kişinin konakladığı ve Radisson Otel'de silahlı bir grubun 140'ı konuk, 30'u personelden oluşan 170 kişiyi rehin aldıklarını açıkladı.

BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) askerlerinin de destek verdiği Mali güvenlik güçlerinin otelde başlattığı operasyonun devam ettiği ve silahlı grupların 100'den fazla kişiyi 7'nci katta rehin tuttuğunu bildirildi.

Mali devlet televizyonun haberine göre, 170 rehineden 80'i serbest bırakıldı. Güvenlik güçlerinin otelin girişinde ve ikinci katında bulunan onlarca rehineyi kurtardığı ifade edildi.

5 kişi öldü

Saldırıda 5 kişin öldüğü, 1'i polis çok sayıda yaralının olduğu kaydedildi.

Güvenlik güçleri sözcülerinden Modibo Naman Traore, devlet radyosunda yaptığı açıklamada, saldırgan sayısının en az 10 olduğunu ifade etti.

Mali'de otel baskını

Öte yandan, Başbakan Modiba Keita'nın kriz masası oluşturduğu açıklandı.

Görgü tanıkları, AA muhabirine, bir kaç kişinin çalıntı olduğu öne sürülen ve diplomatik plaka taşıyan bir araçla otele geldiğini ileri sürdü.

Rehin alınan 6 THY personeli serbest bırakıldı

Rehin alınanlar arasında bulunan 7 THY personelinden 2 pilot, 3 kabin memuru ve 1 istasyon şefinin serbest bırakıldığı bildirildi. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nden alınan bilgiye göre, diğer 1 kabin memurunun halen rehineler arasında olduğu kaydedildi.

THY Basın Müşaviri Ali Genç de rehine krizinin başladığı andan itibaren İstanbul'da bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti.

Mali'de otel baskını

Gelişmeleri, Büyükelçilik ve güvenlik birimleriyle iletişim kurarak kriz merkezinden izlediklerini vurgulayan Genç, "Otelde 7 arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan 6'sı kabin ekibi, biri de orada görevli bir arkadaşımız. Bunlardan 5'i kurtuldu. Onlar büyükelçimizle birlikteler. Sağlık durumları da iyi. Diğer 2 arkadaşımızın da sağlık durumlarının iyi olduğunu paylaşabilirim" dedi. 

Kurtulanların Türkiye'ye getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ve bir uçağı hazırda beklettiklerini ifade eden Genç, rehin durumunda bulunan 2 personelle de kontaklarının sürdüğünü ifade etti. 

Genç, THY'nin hedef alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Serbest bırakılan THY personelinin isimleri ise şöyle; İsmail Yerli, Murat Arat, Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca.

Otelde rehin tutulan Air France personeliyli ilgili açıklama yapan şirket, 12 çalışanının serbest kaldığını belirtti.

Mali'de otel baskını

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...